لیست سوال های سيده معصومه جورابچي
از آیه: تا آیه:
انتخاب سوره :
  سوره توبة آیه 21 - تفاوت رضوان و جنات
فرق رضوان و جنات چیست؟
قالب : لغوی گوینده : سیده معصومه جورابچی
منبع : موضوع اصلی : ویژگی های قرآن
امتیاز داوران :
امتیاز کاربران :
نظرات کاربران :
1) شاه آبادی (داور) : رضوان نعمتی معنوی است به معنای رضای خدا اما جنت باغ بهشتی است. ربطی ندارند
2) تاجری : رضوان علاوه برمعنی" نعمت معنوی" و "رضای خدا " ،معنی بسیار والاتری نزد مقربین خاصّ درگاه الهی داشته ودارد وآن این است که رضوان ، جایگاهی است بسیار بالا تر از جنت ولیکن بدلیل عظمت درک جایگاه آن عوام از آن ناآگاهند.
  سوره توبة آیه 5 - ماه های حرام
چرا چهار ماه حرام اعلام شده است؟ و چرا این چهار ماه ذی قعده، ذی حجه، محرم و رجب انتخاب شده است؟
قالب : تاریخی گوینده : سیده معصومه جورابچی
منبع : موضوع اصلی : احکام
امتیاز داوران :
امتیاز کاربران :
نظرات کاربران :
1) شاه آبادی (داور) : بخش نخست: فلسفه وجودی ماه‏های حرام.
فلسفه وجودی ماه‏های حرام از سوی خدا و به خاطر دست کشیدن از قتل و خون ریزی وجدال است، تا دامنه آرامش و امنیّت فراگیر شود و آدمیان در این مدّت با آسایش خاطر بتوانند در سایه عبادت و بندگی خدا سعادت خویش را تامین نمایند.انسانی که مدتی نسبتاً طولانی سختی‏ها و گرفتاری‏های جنگ را پشت سر گذاشته، با خاموش شدن صدای چکاچک شمشیرها در ماه‏های حرام فرصت پیدا می‏کند به گذشته خود بیندیشد. ای بسا ترک جنگ دراین مدت عاملی برای برقراری صلح و آرامش باشد؛ تایید آن در دین اسلام نشانه روح صلح‏طلبی است. ناگفته نماند که اگر دشمن بخواهد از این قانون اسلامی سوء استفاده کند و حریم ماه‏های حرام را بشکند، اجازه مقابله به مثل داده شده است.


بخش دوم: آغاز پیدایش حرمت ماه‏های حرام
کلمات برخی از مفسّران حاکی از این است که اعراب جاهلی حرمت این ماه‏ها را رعایت کرده‏اند، به گونه‏ای که اگر قاتل پدر خود را در این فاصله زمانی مشاهده می‏کردند، به او کاری نداشتند.امّا حرمت این چهار ماه از چه زمانی آغاز شده است، برخی گفته‏اند: حرمت این ماه‏ها از شریعت حضرت ابراهیم(ع) است.
از برخی روایات استفاده می‏شود سرآغاز حرمت ماه‏های حرام، آغاز آفرینش آسمان‏ها و زمین است؛ در روایتی از امام باقر(ع) آمده است: "به احترام کعبه، خدا حرمت ماه‏های حرام را در کتاب خود، همان روزی که آسمان و زمین را آفرید، وضع کرد که سه ماه آن پشت سر هم و یک ماه آن جداگانه است". دراین باره قرآن می‏گوید: "تعداد ماه‏ها نزد خداوند در کتاب (آفرینش) الهی از آن روز که آسمان و زمین را آفرید، دوازده ماه است که از آن چهار ماه، ماه حرام است".
  سوره انفال آیه 67 - چگونگی اسارت گرفتن
شرایط اسیر گرفتن از دشمن چگونه است؟
قالب : اخلاقی گوینده : سیده معصومه جورابچی
منبع : موضوع اصلی : اسارت
امتیاز داوران :
امتیاز کاربران :
نظرات کاربران :
1) شاه آبادی (داور) : روشن ترین مصداق آن که کم هم نیست آن است که صریحاً قرآن را از سوی خدا ندانند و آن را کلام بشری بدانند. از مصادیق دیگر آن این است که بخش هایی از قرآ« که صریح و نص است بدون دلیل قطعی تأویل کنیم مثلاً بگوییم که قرآن که مدت پیامبری حضرت نوح را 950 سال گفته اغراق کرده ونین چیزی ممکن نیست.
یا احکام الهی را بدون دلیل مختص زمان گذشته بدانیم و آنها را کهنه بخوانیم. یا مقامات انبیا را انکار کنیم و....
  سوره انفال آیه 66 - انتخاب عدد
چرا در این آیه این اعداد انتخاب شده اند؟
قالب : اجتماعی گوینده : سیده معصومه جورابچی
منبع : موضوع اصلی : سنت‌های خداوند
امتیاز داوران :
امتیاز کاربران :
نظرات کاربران :
1) شاه آبادی (داور) : به این دلیل که حکایت از حقیقت می کنند. یعنی چنین توانی وجود دارد.
  سوره اعراف آیه 189 - نفس واحد
در این آیه به «نفس واحد» برای زن و مرد اشاره شده است. چرا در بسیاری از ترجمه ها و تعبیرها، این موضوع در نظر گرفته نمی شود و بیان می گردد که زن را برای مرد آفریده است؟
در صورتی که این دو همسر هم بوده و از یک نفس واحد هستند!
قالب : تفسیری گوینده : سیده معصومه جورابچی
منبع : موضوع اصلی : آیات خاص
امتیاز داوران :
امتیاز کاربران :
نظرات کاربران :
1) : هرکس بقدرفهمش فهمید مُدّعارا ، باید توجه داشت که در روز قیامت قران می فرماید هنوز کسی نتوانسته مرا ترجمه وتفسیر ترجمه کند ومن همچنان بکر هستم . لذا هیچ دلیلی بر صحت ترجمه آنها ازدیدگاه وحی نیست برای روشن شدن مطلب در مورد معنی زوجها درترجمه ها با 3 معنی مختلف روبرو می شویم که هر سه کامل نیستند:
1- زن او
2- همسر او
3 - حوا
باکمی تدبر وتفکر می توان پی برد که قران کتاب دستور والعمل از بَدو تولد تا مرگ انسان نیست که
"زوجها " معنی مرد و زن را بدهد بلکه قران دستور العمل ازل تا ابد(قبل از تولد تا قیامت ) است که در آن جنسیت مرد و زن مطرح نیست . لذا با تدبر در سوره ق و آیه 189 اعراف بد نیست از تفهیم ترجمه مرد و زن برای زوجها بیرون آمده وکمی به همزادِ نفس واحده از همان نفس واحده بعنوان زوجش توجه شود تا بتوانیم زوج خود را در یکی از سماوات سبع پیدا کنیم برای تفکر و تدبر بیشتر کافیست در قران پیدا کنید چهار کلمه انسان و ناس و آدم وبشر را اکثر مترجمین یکسان و ترجمه آنرا کلمه ای نظیر مردم ترجمه نموده اند درصورتی که در این چهار کلمه چهار راز پر عظمت خلقت انسان و ناس و آدم وبشر نهفته است
با احترام
غلامرضا تاجری
ابراهیمی (داور) : 1- در اینکه در قیامت قرآن می گوید هیچ کس مرا تفسیر نکرده بحث هایی وجود دارد:
-سند این نقل چیست؟
-در صورت صحت نقل باید منظور آن را فهمید. نمی توان گفت که تا قیامت هیچ تفسیری از قرآن نخواهد شد؛ زیرا حداقل معصومین (علیه السلام) که قرآن را تا حدی بیان و تفسیر کرده اند.
-شاید این نقل بخواهد بگوید که احدی به حقیقت معنای قرآن دست پیدا نکرده که باز می گوییم: معصومین (علیهم السلام) به این مطلب رسیده اند.
2-قرآن کتاب هدایت انسان است پس لزوما مطالبی را بیان خواهد کرد که او را در این دنیا که محل آزمایش و امتحان است یاری نماید تا بتواند با روی سفید پروردگارش را ملاقات نماید؛ پس اینکه کاربر محترم گفته اند: «قران کتاب دستور والعمل از بَدو تولد تا مرگ انسان نیست» صحیح نمی باشد. قرآن کتاب هدایت انسان است در نتیجه بای به زبان انسان صحب کند تا انسان بتواند هدایت را از آن دریابد.
حقیقت قرآن امری همیشگی است.
3- با توجه به ظاهر آیه که از بحث خلقت انسان و بعد ادامه نسل بوسیله زن و مرد خبر می دهد؛ زوج به معنای همسر خواهد بود و بیان کاربر گرامی دور از صحت می باشد.
4- کاربر محترم دلیل خود را برای حمل معنای همزاد نفس واحده به زوج بیان نکره است و همانطورکه بیان شد با ظاهر آیه مخالف است.
ابراهیمی (داور) : چطور قرآن تا قیامت حتی ترجمه نخواهد شد با اینکه خود قرآن می گوید که هدایت و نور است. خاصیت نور این است که هم خود روشن و واضح است و هم روشن کننده است. آیات بسیاری از قرآن دلالت بر این معنا دارند. در ضمن اگر قرآن قابل فهم نبود؛ برا چه نازل شد؛ آیا خداوند می خواست انسان را هدایت کند نعوذ بالله او را بازیچه قرار دهد.
لطفا سعی کنید تا مطالبتان مخالفتی با آیات دیگر و ظاهر قرآن نداشته باشد.
2) : بیشتر ترجمه ها خطا دارد و اشتباه برداشت شد این هم دلیل کمبود و فقر مطالع است در متاب اسرار توحد ی صدوق امام ضا ع این ایه را تفسیر کردن و فرمودن شوع خلقت از نفس واحد ه اولین مخلوق است اغاز شد و کلمه زوجها دروااع همون تقدر و مقدر است برای هر مخلوق و در اینجا به معنی زن و شوهر نیست دقت کنید حدیث نبوی که میگهالین مخلوق م بودم که بصورت نور بودم حالا این نور در عالم کرسی یا بالاتر چه نیازی به همسر است و ادامه روایت میفرماید عد از نور من علی بوجود امد ونیازی به ادامه حدیث نیست در واقع متوجه سوره قدر شدید